SINOPSI

William Shakespeare va escriure i representar Vida i mort de Ricard III per glorificar la dinastia Tudor a la qual pertanyia Elisabeth I d’Anglaterra. Pel poble corrien històries, modificades contínuament, sobre la guerra de les dues roses entre els York i els Lancaster, que va finalitzar amb l’accés al tron d’Enric VII, pare d’Enric VIII i padrí d’Elisabeth I.

Shakespeare va utilitzar aquestes històries d’intrigues, traïcions i assassinats, per construir una obra al voltant d’un personatge que ha esdevingut universal: Ricard de Gloucester. Ricard comparteix en temps real amb els espectadors els desitjos més obscurs, les passions més baixes i la falta més absoluta de pietat.

El públic assisteix al seu ascens i caiguda, relatat en present per ell mateix, i és impossible no adonar-se'n de les similituds amb altres poderosos psicòpates de totes les èpoques. La fascinació que crea Ricard III sorgeix també, no tant de l’entorn històric, com de la riquesa emocional i l'alçada poètica dels seus altres personatges principals: Isabel de Woodville, Anna Neville, Eduard de York o George de Clarence.

La nostre versió aspira a captar l’essència d’aquests caràcters situant-los en un armari enorme i vell, que representa una cort decadent i envaïda pel corc, un armari instal·lat en un escenari de petit cabaret d’on, apareixen -representats per tres actors- uns personatges distorsionats per una ment perversa i sublimats per les paraules eternes d’un dels poetes més grans que han existit..

LA CRÍTICA A DIT


"“Una autèntica exhibició del que és treballar el personatge fins al més mínim detall amb la màxima eficàcia.”
J.A. Mendiola, Ara Balears.

“Enorme Carles Molinet y estupendos, una vez más Lucia Sánchez y Josep Orfila...”
Francesc M. Rotger, Diario de Mallorca.

“...Un Shakespeare, adulador, que viene a estrenar accidentalment la propia naturaleza del populismo: razón de más para legitimar esta versión de clara inspiración contemporánia...”
Fernando Merino, El Mundo

"...Una feina interpretativa impecable...”
Rafel Gallego, Fanteatre