DESCARREGAR DOSSIER

SINOPSIS

Mar de fons, ens situa a l’estiu de 1936, quan les tropes republicanes desembarcaren a les costes del llevant mallorquí per recuperar l’illa, que s’havia posicionat al costat de l’alçament militar. L’operació va ser un fracàs i en tres setmanes els republicans van haver de reembarcar.

Mar de fons ens situa a l’estiu de 1936, quan les tropes republicanes desembarcaren a les costes del llevant mallorquí per recuperar l’illa, que s’havia posicionat al costat de l’alçament militar. L’operació va ser un fracàs i en tres setmanes els republicans varen haver de reembarcar. En la fugida, precipitada i mal organitzada, deixaren companys a terra que foren torturats i afusellats. Com la mar de fons, les onades que arriben a la costa originades per un temporal ja passat, les restes de l’estiu de 1936 han sacsejat la societat mallorquina amb conseqüències encara ben presents vuitanta anys després. Tot plegat explica la societat que som ara, i ens deixa entreveure la societat que haguéssim pogut ser i que ja mai no serem... Mar de fons s’ha elaborat a partir de testimoniatges reals de persones implicades en aquells fets, tant en els bèl·lics del 36 com en la llarga ressaca que deixaren.

LA CRÍTICA HA DIT


«Estam davant un muntatge de categoria superior.»
J.A Mendiola, Ara Balears

«Iguana Teatre dona a llum un espectacle punyent, intens, inquietant i bell.»
Francesc Massip, Recomana.cat

«Pere Fullana, que maneja con maestría el catálogo de géneros –documental, tragedia, sátira, musical– y los múltiples registros y personajes de los seis extraordinarios intérpretes [...]. Háganse el favor de ir a verla.»
Rafa Gallego, Diario de Mallorca

«Amb companyies com Iguana Teatre i directors com Pere Fullana al capdavant, la gent de teatre de les Illes ha sabut rescatar de l’oblit els homes i les dones que van lluitar per un món millor.»
Francesc Foguet, El Temps

«El més interessant de Mar de fons és la capacitat d’Iguana de perfilar l’ombra de la por, de l’amenaça, des del desembarcament a Porto Cristo fins a la mort del dictador.»
Jordi Bordes, El Punt Avui

«Dramaturgia, firmada en cuarteto, magistral: un compendio virtuoso de infinitos recursos encajados con la mayor naturalidad. Cómo fluye todo. Iluminación exquisita. Escenografía espectacular y polivalente, adecuada a cada momento y escena.»
Emili Gené Vila, Última Hora