TEASER LLUM TRENCADA from Iguana Teatre on Vimeo.

DESCARREGAR DOSSIER

SINOPSIS

El cop d’estat del 18 de juliol de 1936 trencà el desig de llibertat i progrés de gran part de la població. Per a les dones suposà la pèrdua de tots els drets que havien aconseguit amb la II República i va relegar-les, un cop més, a una vida de submissió i silenci. Aquest espectacle vol recuperar la memòries d’algunes d’aquestes dones. Dones fortes, dones valentes, dones esporuguides, dones rebels, enfadades, dones trencades pel dolor que s’aixecaren enmig d’un temps fosc i perillós. Amb aquests retalls de vida que Margalida Capellà va recopilar en els seus llibres Dones republicanes, que Carme Planells i Aina Salom han adaptat per a l’escena i que tres actrius de generacions diferents ens relaten, recuperam un dels fragments menys brillant de la nostra història, una part dels testimonis invisibles que han configurat el que som ara.

LA CRÍTICA HA DIT


«És una proposta austera i vital, d’una teatralitat colpidora i rotunda.»
Francesc Foguet, El Temps

«La Veritat que expliquen i des d’on la projecten aclapara l’espectador, que surt commogut i amb ganes d’abraçar aquestes dones anònimes, valents i/o supervivents.»
Jordi Bordes, recomana.cat

«Historias, contadas y cantadas de manera impecable por tres actrices excepcionales, que se filtran entre los muros que durante años guardaron silencio.»
Rafa Gallego, Diario de Mallorca

«Se trata de pequeñas grandes historias conmovedoras y sinceras.»
Eduardo de Vicente, El Periódico